Khamis, Januari 28, 2010

HAFIZ MULA MENGENAL HURUF...

Lama sungguh rasanya aku tak update blog ni. Nak update macam mana... nak jengukpun taksempat. sibuk sungguh. Tapi takpelah... mungkin dengan sibuk-sibuk aku ni boleh kuruskan badan sikit. Dah tak larat rasanya nak bawak badan..... Berdoa jelah....

Story yang best untuk aku abadikan dalam Blog ini ialah tentang putera kesayangan ku MUHAMMAD HAFIZ ANWAR. Usia Hafiz 3 tahun 4 bulan dah mula mengenal huruf. Semua huruf yang dilihat di mana-mana sahaja dia akan sebut. Biarpun huruf itu terbalik atau font yang berbeza-beza memang dia boleh sebut. Maknanya Hafiz memang kenal. Dia tidak Hafal seperti sesetengah kanak-kanak lain.

Hafiz dah mula mengaji. tengah seronok mengaji Iqra', tak kira masa mana, dia akan ambil Iqra' untuk baca.

Alhamdulillah. perkembangan yang baik buat Hafiz.

Semoga kesungguhan itu berterusan dan Hafiz tidak akan jemu untuk mengaji. aku tidak tahu usia seberapakah sepatutnya seorang kanak-kanak itu mula belajar membaca tapi ... aku bangga dengan keupayaan Hafiz.

Andainya satu hari nanti Hafiz baca blog ini, tahulah wahai anakku.... betapa besarnya harapan ayah dan mak pada Hafiz. Biar apapun bidang yang Hafiz ceburi... Hafiz akan Hafaz al-Quran.